Om villmarksleir

Villmarksleir er en 2-dagers aktivitetsleir som blir arrangert i naturen for barn og ungdom. 

Leiren blir arrangert av ildsjeler og er religiøst og politisk uavhengig.

Visjon: Skape entusiasme rundt friluftsliv.

Mål: Få barn og ungdom til å bli kjent og skape nye relasjoner. Lære om naturen og dyrelivet i det aktuelle nærområdet. Skape naturglede og motivasjon for utforskning av friluftslivet i den lokale naturen.

Hovedstikkord: Natur og friluftsliv. Nærmiljø og kulturarv. Mestring, kunnskap, lærdom, kreativitet, sosialisering, lek og moro! Miljøvern, bærekraft, naturforvaltning.

«Villmarksleir skal være et møtested for barn og ungdom hvor de skal få nye venner og skape nye viktige relasjoner i nærmiljøet. Gjennom strategisk valgt lek, mestringsøvelser og sosialisering i naturen skal barna bli kjent med de fantastiske naturområdene vi har tilgjengelig og bli motivert til å komme seg mer ut! Villmarksleir er designet på klare og tydelige verdier og har en læringsagenda som baserer seg på miljøvern, bærekraft og naturforvaltning. Leiren passer for alle – uansett erfaringsnivå med friluftsliv – bli med!»

Arrangører:

Initiativtaker: Adrian Bjørge, 36 år. 

butikkleder i friluftslivkonseptet Revir i Oslo. Lang erfaring med event og turarrangement gjennom bachelor i Reiseliv- og Relasjonsledelse og jobb i reiseliv. Tidligere Kreativ Leder i retail og diverse verv i friluftslivsorganisasjoner. Friluftsentusiast og selverklært livsnyter. Lidenskap i jakt og fiske. På privaten: pappa til Julian 8 år og Ferdinand 5 år. Over norm interessert i flora og fauna, samler på sommerfugler og skrøner.

Pedagogisk ansvar: Christoffer Sveum, 38 år: 

Nestleder i CISV, Oslo & Akershus og komiteleder i CISV Norge. CISV er er en religiøst og politisk uavhengig barne- og ungdomsorganisasjon som arbeider for fred ved å skape større forståelse mellom mennesker fra ulike kulturer og nasjoner. Fredsorganisasjonen har siden 1951 arrangert barneleirer internasjonalt i 60 land på samtlige kontinenter og jobber for ansvarsfulle og fordomsfrie verdensborgere. CISV har aktiviteter for alle aldre og internasjonale utvekslingsprogrammer fra 11 år og oppover. Christoffer har vært involvert i organisasjonen i 8 år og har gått fra teamleder på internasjonale utvekslingsleirer og har reist til flere land med en norsk delegasjon, til camp-director med overordnet ansvar for hele leirer og har altså nå styreverv på nasjonalt nivå. Freelance fotograf, fotograf for Ariel Skolefoto og grafisk designer. På privaten: hobbybotaniker.

Småbarnsansvarlig: Monica Abrahamsen, 26 år:

Ernæringsfysiolog med bachelor i Samfunnsernæring, Folkehelsevitenskap og Global Helse fra Universitetet i Oslo. Har jobbet med underernærte barn på Fillipinene med hovedfokus på tilrettelegging av fysisk aktivitet i naturen. Jobber til daglig med barn og ungdom som lærerassistent i første og syvende trinn og som skoleassistent på AKS (aktivitetsskole) på Teglverket Skole. På privaten: globetrotter og selverklært humørspreder.

Friluftskokk: Elvis Huskic, 37 år.

Prosjektleder for «Lokkytrokk», et rullende kjøkken i form av en foodtruck, mobil fritidsklubb for barn og ungdom i bydel Grünerløkka. Fartstid fra Geitmyra Matkultursenter. Har vært kokk på flere anerkjente restauranter i Oslo og har lang erfaring både som kokk og kjøkkenansvarlig, i privat og offentlig sektor. På privaten: pappa til Frida 8 år og Elias 4 år.

Friluftskokk 2: Ole Martin Stormoen, 37 år.

Forsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt. Ledererfaring fra forsvaret. Tidligere daglig leder for pizzarestaurant og kjøkkenerfaring fra kafedrift i helsevesenet. På privaten: Pappa til Albert 7 år og Samson 4 år. Fjellfant med lidenskap i sosialantropologi, utenrikspolitikk, bålfyring og stekepanner.

0ed94307 C99c 412f Af9f 283404a49bc5